CURSUS FOTOGRAFIE

De beste start van je fotohobby

Pas gestart met fotograferen, niet tevreden over je foto's of wil je snel weten wat de mogelijkheden van je (nieuwe) camera zijn. Dan is de onze cursus Fotografie de ideale manier om verder te komen in de boeiende hobby fotografie. 

De cursus is voor iedereen die meer uit de camera wil halen dan het eenvoudige kiekje. Op instructieve wijze leer je de basisprincipes van het fotograferen en krijg je technieken en tips aangereikt voor betere foto's. Het maakt niet uit welke camera je hebt: je leert met je eigen toestel werken. Ook leer je betere foto's maken, door anders te kijken. Want hoe krijgt je foto nu net dat beetje extra zodat het een bijzondere of pakkende foto wordt? 
 

Opzet van de cursus

Wij hebben voor onze cursus Fotografie een uniek concept ontwikkeld waarbij je meteen die informatie krijgt aangereikt die je nodig hebt om de belangrijkste thema’s in de fotografie goed te kunnen uitbeelden. Geen saaie theoretisch opsommingen, maar meteen praktisch en gericht aan de slag. Na zes bijeenkomsten beheers je de belangrijkste technische en creatieve vaardigheden voor het maken van betere foto’s. Of je nu voor plezier, hobby of opstap voor professioneel fotograaf mee doet: voor elk niveau en interesse is aandacht.

Je leert tijdens de bijeenkomsten en de praktijkles op locatie van onze professionele en enthousiaste docenten: didactisch en vaktechnisch gediplomeerd.  Duidelijke en heldere presentaties worden afgewisseld met oefeningen. Daarnaast heb je toegang tot de speciale website van de cursus waar je extra informatie kunt bekijken in de vorm van videoinstructies of materiaal kunt downloaden. In deze cursus maak je ook een aantal opdrachten, immers op die manier kun je zelf ontdekken of je op de goede weg zit. De thema opdrachten stuur je digitaal in en worden nadat ze beoordeeld zijn door de docent op de cursuswebsite geplaatst. Daar kun je ook ideeën en inspiratie opdoen. Alle gemaakte werk wordt in de groep met elkaar besproken zodat je kunt leren van elkaar.
 

Inhoud van de cursus

In de vernieuwde cursus Fotografie komen de volgende thema’s aan bod: landschap, portret, actie en dichtbijfotografie. In elk thema worden de specifieke moeilijkheden van dat thema besproken. Zo krijg je gedurende de cursus alle informatie over het werken met de diverse programma’s, ISO, scherptediepte, witbalans, scherpstellen en nog veel meer. Steeds toegespitst op het thema en op de mogelijkheden van je eigen camera. Het maakt niet uit of je een simpele compact camera of een uitgebreide spiegelreflexcamera hebt. Het gaat erom dat jij de mogelijkheden van jouw toestel leert en zo tot betere, mooiere en vooral creatievere foto’s komt.

DETAILS FOTOGRAFIE

klassikale cursus
niveau: beginners
aantal bijeenkomsten: 6
data en plaats: zie overzicht
tijd: 19.30 u. - 22.00 u*
praktijkles tijd: 10.30 u. - 13.00 u

deelnemers: max. 10
prijs: € 185,- *
inbegrepen: cursusboek, certificaat, begeleiding door professioneel docent/fotograaf
gebruik cursisten website


 

MOGELIJKHEDEN

SCHAGEN, wekelijks maandag
Locatie: De Nieuwe Nes

ma. 16-03; 23-03; 30-03; 06-04; 20-04 praktijkles zo 05-04-2020


ALKMAAR, wekelijks woensdag Locatie: Wijkcentrum Mare Nostrum

wo. 11-03; 18-03; 25-03; 01-04 en 15-04 praktijkles zo 05-04-2020