FOTO AVONTUUR ZUID AFRIKA

Wildlife, Cultuur en Natuur in Zuid-Afrika


Ga mee en ontdek de wereld door je lens

Onze fotoreizen worden uitgevoerd op speciale locaties. Onze fotoreizen zijn anders: geen reizen waar je onderweg wat foto's kunt maken, maar reizen die totaal in het teken staan van fotograferen. Elke reis is speciaal samengesteld rond een of meer thema's die passen bij de bestemming.  Onze reizen gaan niet langs de gebaande paden, wij zoeken juist die motieven en locaties die nog weinig bekend zijn. Dat en de vele extra's maken onze fotoreizen anders en daarom noemen we ze dan ook Foto Avonturen. Met een kleine groep op zoek naar het bijzondere. Overtuig jezelf!

PROGRAMMA
In dit exclusieve Foto Avontuur trek je er op uit in de overweldigende natuur van de Limpopo provincie in het malariavrije noorden van Zuid-Afrika. We reizen met een kleine groep en bij dit avontuur is alles inbegrepen*.

Dit is een reis waarin je de ziel van Zuid Afrika zult kunnen voelen. Er is zoveel meer dan de big 5, die je natuurlijk ook graag wilt zien, en die we ook opzoeken. Op ons Foto Avontuur kom je in contact met de lokale bevolking, luistert naar hun verhalen en beleeft hoe ze wonen, werken en hun tradities in ere houden. Je bent van harte welkom om, als is het maar voor even, deel uit te maken van hun gemeenschap.
Geen in scene gezette optredens of bezoekjes, maar het echte leven. Verrassend, verbazend en soms schrijnend, maar altijd de hartelijke ontvangst met een brede lach. 

En dan het landschap, de uitgestrektheid, de kleuren, de zinderende vlaktes afgewisseld door hoge bergen en koele valleien. De kracht die in dit landschap zit die voel je als je uitkijkt over de Limpoporivier bij het drielandenpunt met Botswana en Zimbabwe. Maar ook verderop tijdens de reis zul je steeds de oerkrachten ervaren van de natuur. Als de schemering valt en de hemel vol komt te staan met duizenden flonkerende sterren en de brul van een leeuw in de verte hoorbaar is dan besef je pas goed dat je in een andere wereld bent.

Tot slot de dieren, groot en klein. Geen garantie natuurlijk maar wel op zoek naar de Big 5, maar ook al die andere mooie dieren die deel uitmaken van het de natuur. Veel jonge dieren, het is immers voorjaar. Vogels, vlinders en wat dacht je van prachtige bloemen.

Wij willen je graag deelgenoot maken van al deze speciale momenten op onze reis. Een reis die elk jaar weer anders is. Met nieuwe ontdekkingen, de dieren in hun natuurlijke omgeving en ontmoetingen met bijzondere mensen. We verblijven in 3 lodges, elk met hun eigen bijzondere karakter en met een adembenemende ligging.

VOOR WIE
Als je met ons mee wilt op dit Foto Avontuur dan moet je je wel afvragen of deze reis voor je geschikt is. Natuurlijk hebben we een gedetailleerd programma, maar de natuur laat zich niet dwingen. Reizen in Zuid Afrika is geen kwestie van tijd maar van onderweg zijn. Respect voor de mensen die je ontmoet is een vereiste, ook al leven ze op een andere manier. Je kunnen aanpassen, ook in de groep, is dan ook het allerbelangrijkste. 

Wil je beter leren fotograferen, sta je open voor advies en wil je met unieke foto’s van mens en dier thuis komen? Dan is het Foto Avontuur voor jou de manier om op unieke plaatsen te komen en Zuid Afrika van binnen uit te beleven. Natuurlijk is er ook voldoende rust ingebouwd zodat je alle indrukken op je in kunt laten werken en klaar bent voor een nieuwe dag vol avontuur.

Dit Foto Avontuur is geschikt voor iedereen met een normale conditie, die zich goed kan vinden in een kleine groep en natuurlijk van fotograferen houdt.  

WORKSHOPS
Het Foto Avontuur bestaat uit verschillende themaworkshops, elk met hun specifieke technische en creatieve uitdagingen. De workshops zijn zowel voor beginners als gevorderde fotografen geschikt. Je moet beschikken over een spiegelreflex, creatieve of systeem compactcamera. Bij voorkeur met een zoombereik van minimaal 200 mm. Tijdens het fotoavontuur wordt je fotowerk met de docent samen bekeken en zonodig voorzien van handige tips en aanwijzigingen.


DETAILS ZUID AFRIKA

Reisduur: 13 dagen, 12 nachten op de lodge

Vertrek: vr. 10 november 2017
Terug: wo. 22 november 2017

Deelnemers min 6, max. 8
Vertrekgarantie: 6 pers.

Prijs: € 3250* bij 8 pers.

Inbegrepen: Overnachting in Johannesburg bij aankomst op 10 november. 
Transfer van en naar de luchthaven. Alle vervoer ter plaatse. Accommodatie in 2 pers. kamer op indeling op de lodges **** met privé faciliteiten. Gebruik (privé) zwembad, wifi. Dagelijks ontbijt, lunch en diner. Alle diensten van gidsen, chauffeur en fotograaf. Alle entreegelden. 
Gamedrives in private en nationale wildparken. Excursies natuur en cultuur. Fotoworkshops en bespreking.

Niet inbegrepen: Vliegreis naar Johannesburg en uitgaven van persoonlijke aard. Consumpties tijdens de maaltijden en fooien.

Eenpers. kamer toeslag op aanvraag.
* De vanaf prijs geldt voor 8 pers. Bij minder dan 6 deelnemers geldt een toeslag. 

Wij werken voor dit Foto Avontuur samen met Zonvaart Destinations.

 
 

Informatie

Het dag tot dagprogramma is 15 mei bekend en kun je dan hier downloaden