Apple Finder en Mail workshop

Vindt snel de weg in Finder en Mail


finder1.jpg
mail.jpg
 

De Finder is het administratieve hart van je Mac. Hier organiseer je je documenten en bestanden. En hier kun je alles vinden wat programma's als iPhoto, iMovie, Pages en Keynotes automatisch voor je opbergen.

Met de Finder heb je snel toegang tot al je informatie. Je kunt software deinstalleren, bestanden zoeken via de Spotlightfunctie en ook je mappenstructuur uitbreiden met gewone mappen en slimme mappen. Dit is de plek waar je de informatie op CD of DVD kunt branden en je bestanden kunt zippen. Je tags beheren en toekennen, snelbladerfuncties en voorvertoning van al je documenten: je regelt het allemaal in de Finder.

Het mailprogramma zorgt soms voor verwarring. Toch kun je met de mailfunctie al je post goed ordenen zodat je nooit meer een e-mail kwijt raakt. Je leert hoe je regels kunt opstellen, handtekeningen maken en je postbussen zo indelen dat het overzichtelijk blijft.
Leer ook alles over mail-etiquette en het versturen van foto's in de juiste maat. Mailsjablonen zijn een leuke optie voor vrienden en familie.

 

 Workshop Finder en Mail

1 bijeenkomst
do. 30 oktober
Schagen
19.30 u -22.00 u.
deelnemers: max. 10
prijs: € 29
incl. koffie/thee, WiFi
Je neemt je eigen Mac mee.
De workshop wordt gegeven door Rien Welman.