Foto Avontuur in overweldigende natuur

14 dagen Wildlife, Cultuur en Natuur in het Noorden


ZA 003.png
ZA 002.png

Er zijn mensen die maken foto’s als herinnering aan hun avonturen. Anderen vinden het maken van bijzondere foto’s juist een avontuur. Voor iedereen is er een plaats op onze Foto Avonturen.

In dit Foto Avontuur trek je er op uit in de overweldigende natuur van de Limpopo provincie in het malariavrije noorden van Zuid-Afrika. We nemen je mee naar imposante landschappen en prachtige natuur. Spannende ontmoetingen met een grote verscheidenheid aan wilde dieren groot en klein. Met natuurlijk de Big Five. De rijke Zuid-Afrikaanse cultuur beleef je overal: in de dorpen, op het platteland en niet te vergeten op de prachtige locaties waar je verblijft. En alles kun je vastleggen met je foto -en videocamera. Een belevenis om nooit te vergeten.
Kwaliteit, exclusiviteit, professionaliteit en individuele begeleiding in een kleine groep zijn ook nu weer de belangrijkste kenmerken van dit fotoavontuur.

We hebben twee geweldige plekken van waaruit we op fotosafari gaan: Mashovhela Lodge en Kololo. Grote tochten, kleine uitstapjes, afgewisseld met de nodige natuur en cultuur. We verblijven in traditionele rondavels en luxe chalets op de lodges, voorzien van alle gemakken zoals terras met uitzicht op de big 5, gebruik zwembad enz. Wel zo prettig na een dag inspannend fotograferen in de wildernis. 

Het fotoavontuur bestaat uit verschillende themaworkshops, elk met hun specifieke technische en creatieve uitdagingen. De workshops zijn zowel voor beginners als gevorderde fotografen geschikt. Je moet beschikken over een spiegelreflex, creatieve of systeem compactcamera. Bij voorkeur met een zoombereik van minimaal 200 mm. Tijdens het fotoavontuur wordt je fotowerk met de docent samen bekeken en zonodig voorzien van handige tips en aanwijzigingen.

Er zijn gamedrives en game-walks in verschillende (private) wildparken. Geen massa toerisme dus. In de Township Vaalwater en de Venda dorpen kun je naar hartelust mensen fotograferen. Ook het observeren en fotograferen van cheetah's en wilde honden is een belevenis. Wandelingen in de vrije natuur staan ook op het programma en zijn vanwege hun locaties adembenemend. Een compleet programma met de verzekering dat je niet alleen met prachtig fotowerk naar huis gaat, maar dat je ook heel wat geleerd en veel gezien hebt. De groep is klein gehouden. Dat betekent optimale kansen, tijd en begeleiding tijdens dit bijzondere Foto Avontuur.

Info Foto Avontuur Zuid Afrika

  • Reisduur: 14 dagen, 11 nachten op de lodge
  • Data: ma. 2 t/m zo. 15 november 2015
  • Deelnemers: min 5, max. 8
  • Prijs: € 2490

Beschikbaarheid op aanvraag 

Inbegrepen: 6 x Gamedrives in private en nationale wildparken. 6 x excursie natuur en cultuur, fotoworkshops en bespreking. Transfer van en naar de luchthaven. Alle vervoer ter plaatse. Accommodatie in 2 pers. kamer op indeling in chalet of rondavel op de lodges, met douche en toilet. Gebruik zwembad en mountainbike, wifi. Dagelijks ontbijt, lunch en diner. Alle diensten van gidsen, chauffeur en fotograaf. Alle entreegelden.
 

Niet inbegrepen: Vliegreis naar Johannesburg en uitgaven van persoonlijke aard. Consumpties tijdens de maaltijden en fooien.
 

Je kunt de reis eventueel uitbreiden met een excursie naar Soweto of het leeuwenpark in Johannesburg. Voorafgaand is het mogelijk een privé workshop fotografie te volgen in Johannesburg op locatie.Voor de diverse opties kun je het beste contact opnemen. De vliegreis naar Johannesburg kunnen wij indien je dat wenst voor je boeken.


Video en uitgebreide brochure van dit Foto Avontuur