FOTO CREATIEF

VERKEN DE HOOFDTHEMA'S IN FOTOGRAFIE

Foto Creatief sluit naadloos aan op de cursus Fotografie. Je dient dan ook deze cursus gevolgd te hebben of een vergelijkbaar niveau te hebben voor deelname. Het accent in de cursus Foto Creatief ligt op het zelf ontdekken, ontwikkelen en verbeelden van je eigen creativiteit in de hoofdthema’s van de fotografie.
 

OPZET

Door middel van instructie, voorbeelden en opdrachten worden de thema’s in de praktijk geoefend. Zo krijg je in een korte tijd inzicht in je eigen kunnen. De hoofdthema’s waarmee je aan het werk gaat zijn: reportage; portret; natuur -en landschap; dichtbij -en macro; industrielandschap en vormgeving in de stad.
 

INHOUD

Van deze thema’s krijg je uitgebreid informatie in het cursusboek en de presentaties die bij de cursus horen. Naast de noodzakelijke theoretische en technische kennis van de specifieke thema’s ga je vooral veel fotograferen. Immers van oefeningen in de praktijk leer je het meeste. Zo krijg je snel ervaring en je ontdekt bij jezelf de dingen die je aanspreken en de dingen die je minder liggen. 

Rode draad in de cursus is dat je je eigen portfolio samenstelt met de foto's uit de diverse lessen. Van elke les stuur je de twee beste foto's naar de speciale cursuswebsite. Je werkt ook aan een reportage. In deze cursus wordt nadrukkelijk gekeken hoe je met de afwerking van je foto's omgaat. Een extra les fotobewerking kan hierbij uitkomst bieden als je nog geen of weinig ervaring hebt in Photoshop of Lightroom. 

Je haalt het meest uit deze cursus wanneer je een camera bezit waarbij je diafragma en sluitertijd zelf kunt instellen. Voor specifieke opnamesituaties neemt de docent allerlei apparatuur en materiaal mee zodat je dat eerst kunt uitproberen voordat je zaken aanschaft. Een statief is eigenlijk onmisbaar voor deze cursus. 

DETAILS FOTO CREATIEF

cursus
niveau: gevorderd
aantal lessen: 6
deelnemers: max. 10
tijd: 19.30 u. - 22.00 u.
prijs: € 169,-*
inbegrepen o.a.: cursusboek, certificaat, lunch op praktijkdag*. 
Gebruik website.

* In Den Helder kost de cursus € 180 en is exclusief lunch

 

MOGELIJKHEDEN
.

SCHAGEN, donderdag, 2 wekelijks
Locatie: De Nieuwe Nes
Data 2019 volgen


DEN HELDER, maandag
Locatie: Triade
Data 2019 volgen