Namibie2.jpg

NAMIBIE

woestijnen, verlaten mijnsteden en rode duinen


Ga mee en ontdek de wereld door je lens

Onze fotoreizen worden uitgevoerd op speciale locaties. Onze fotoreizen zijn anders: geen reizen waar je onderweg wat foto's kunt maken, maar reizen die totaal in het teken staan van fotograferen. Elke reis is speciaal samengesteld rond een of meer thema's die passen bij de bestemming.  Onze reizen gaan niet langs de gebaande paden, wij zoeken juist die motieven en locaties die nog weinig bekend zijn. Dat en de vele extra's maken onze fotoreizen anders en daarom noemen we ze dan ook Foto Avonturen. Met een kleine groep op zoek naar het bijzondere. Overtuig jezelf!

NAMIBIË

Er zijn zo van die bestemmingen op onze aarde die gemaakt zijn voor fotografen. IJsland is daar een goed voorbeeld van, sommige locaties in nationale parken van Noord -en Zuid Amerika, Antarctica en zo zijn er nog wel een paar. Al heel lang staat een bestemming op de planning die voor landschappen uniek is in Zuidelijk Afrika: Namibië. Een geweldige locatie voor landschapsfotografie. Met plekken die misschien ook op jouw bucketlist staan, zoals Sossus Vlei, Fish River Canyon en Kolmanskop.

Geen Big Five safari’s op dit Foto Avontuur maar landschap: Overweldigende locaties in het Nationaal Park Namib-Naukluft. De duinen, zoutvlakten en solitaire bomen vormen een landschap dat uniek is op de aarde en waar fotografen van smullen. 
Andere bijzondere plek: Kolmanskop. Een verlaten mijnstad midden in de woestijn. Met overblijfselen uit de tijd dat Duitsland dit gebied in het bezit had. Langzaam maar zeker neemt de woestijn weer bezit van het stadje. Je kunt hier geweldige urbanfotografie maken en later uitwerken. Ook gaan we naar een afgelegen diamantmijn waar je alleen met een speciale vergunning kan komen (die wij hebben). Overnachten in de woestijn doen we ook één nacht. Met de melkweg als achtergrond en de duinen als decor. Kennismaken met de San nomaden en rustig genieten van het immense lege landschap na een dag fotograferen zij ook aangename activiteiten. Natuurlijk hebben we ook dieren om te fotograferen, alleen geen olifanten, luipaarden enz. Maar wat dacht je van flamingo's, oryxen, wildebeesten en springbokken.

Voor Wie

Namibië is een bijzondere maar ook relaxte bestemming waar je naar hartelust kunt fotograferen. Als je een camera hebt die je handmatig kunt instellen dan ben je welkom. Wij vertellen je precies waar je allemaal op moet letten om met mooi fotowerk thuis te komen. Je moet wel een beetje avontuurlijk zijn ingesteld en een normale conditie hebben. Voor het beklimmen van de hoge zandduinen, als je dat wilt (facultatief) moet je goed fit zijn. Op veel locaties wordt er door zand gelopen(woestijn). Dat is vermoeiend.
Wanneer wij denken dat de reis niet voor jou geschikt is dan behouden we ons het recht voor je daar op te wijzen en deelname af te raden. We reizen met een kleine groep van maximaal 8 deelnemers. Vertrekgarantie is bij 6.

PROGRAMMA

Het programma voor deze bijzondere reis is bekend en speelt zich af in het zuidelijk deel van Namibië. De accomodaties zijn van goede kwaliteit en afwisselend: luxe lodges, gezellige pensions en avontuurlijke verblijven in de woestijn.
De verzorging is volgens programma en alle diensten van chauffeur, gids en fotograaf zijn inbegrepen alsmede een voor -en nabespreking. Op de speciale website: fotoreisnamibie.nl kun je nog veel meer informatie vinden over deze unieke reis.


DETAILS FOTOreis namibie
 

Reisduur: 16 dagen/ 15 nachten
Data: start in Windhoek 1 mei 2019**
Deelnemers: max. 8 min. 6
Prijs:  € 2795
1 pers.kamer toeslag: € 795
onder voorbehoud van beschikbaarheid

Vertrekgarantie: 6 personen

Inbegrepen:  
15 dagen in lodges en pensions op basis van logies ontbijt of halfpension e.e.a. volgens programma.  1 x overnachting in tent in de woestijn. Alle transfers en vervoer ter plaatste. Alle excursies naar o.a. Fish River Canyon Sossusvlei, Kolmanskop, Quiver Tree Forest, Giants Playground enz. met  fotografische begeleiding. Kalahari privé excursie met Bushmen en Game-drive. Alle entreegelden voor Nationale Parken, kosten voor vergunningen. Lokale gidsen en chauffeur volgens programma. Gegarandeerde raamplaats in minibus of 4 x 4 terreinwagen. Afscheidsdiner en Introductiebijeenkomst

Niet inbegrepen:
Vliegreis naar Windhoek, Namibië.* Overige maaltijden, consumpties en uitgaven van persoonlijke aard. Brandstofkosten. Fooien.


Verplicht:
Reis -en annuleringsverzekering plus noodzakelijke inentingen. Het gebied is malariavrij. In verband met de aanvraag van de vergunningen voor locaties in verboden gebied ben je verplicht een kopie van je paspoort bij ons aan te leveren.

 

PROGRAMMA

Bekijk de speciale website:
Fotoreisnamibie.nl voor alle informatie en de uitgebreid brochure met het dag tot dag programma

LOCATIE

kaartzw.jpg

Er zijn op dit moment nog 4 plaatsen vrij op dit Foto Avontuur.


* Je kunt zelf de vliegreis regelen of dat door ons laten doen. Er zijn verschillende routes, prijzen en maatschappijen die naar Windhoek vliegen. Al dan niet met overstap.

** De reis start om 12.00 u op de luchthaven van Windhoek op de aangeven datum.