Namibie2.jpg

NAMIBIE

woestijn, verlaten mijnsteden en rode duinen


Ga mee en ontdek de wereld door je lens

Onze fotoreizen worden uitgevoerd op speciale locaties. Onze fotoreizen zijn anders: geen reizen waar je onderweg wat foto's kunt maken, maar reizen die totaal in het teken staan van fotograferen. Elke reis is speciaal samengesteld rond een of meer thema's die passen bij de bestemming.  Onze reizen gaan niet langs de gebaande paden, wij zoeken juist die motieven en locaties die nog weinig bekend zijn. Dat en de vele extra's maken onze fotoreizen anders en daarom noemen we ze dan ook Foto Avonturen. Met een kleine groep op zoek naar het bijzondere. Overtuig jezelf!

NAMIBIË

Er zijn zo van die bestemmingen op onze aarde die gemaakt zijn voor fotografen. IJsland is daar een goed voorbeeld van, sommige locaties in nationale parken van Noord -en Zuid Amerika, Antarctica en zo zijn er nog wel een paar. Al heel lang staat een bestemming op de planning die voor landschappen uniek is in Zuidelijk Afrika: Namibië. Een geweldige locatie voor landschapsfotografie. Met plekken die misschien ook op jouw bucketlist staan, zoals Sossus Vlei, Fish River Canyon en Kolmanskop.

Geen Big Five safari’s op dit Foto Avontuur maar landschap: Overweldigende locaties in het Nationaal Park Namib-Naukluft. De duinen, zoutvlakten en solitaire bomen vormen een landschap dat uniek is op de aarde en waar fotografen van smullen. 
Andere bijzondere plek: Kolmanskop. Een verlaten mijnstad midden in de woestijn. Met overblijfselen uit de tijd dat Duitsland dit gebied in het bezit had. Langzaam maar zeker neemt de woestijn weer bezit van het stadje. Je kunt hier geweldige urbanfotografie maken en later uitwerken. Ook hier niet even een uurtje, maar een paar dagen. Heb je ook nog tijd om de wilde woestijnpaarden op de foto te zetten. Kennismaken met de San nomaden en rustig genieten van het immense lege landschap na een dag fotograferen.

Voor Wie

Namibië is een bijzondere maar ook relaxte bestemming waar je naar hartelust kunt fotograferen. Als je een camera hebt die je handmatig kunt instellen dan ben je welkom. Wij vertellen je precies waar je allemaal op moet letten om met mooi fotowerk thuis te komen. Je moet wel een beetje avontuurlijk zijn ingesteld en een normale conditie hebben. Voor het beklimmen van de hoge zandduinen (facultatief) moet je goed fit zijn. Wanneer wij denken dat de reis niet voor jou geschikt is dan behouden we ons het recht voor je daar op te wijzen en deelname af te raden. We reizen met een kleine groep van maximaal 8 deelnemers. Vertrekgarantie is bij 6.

PROGRAMMA

Het programma voor deze bijzondere reis is grotendeels bekend en speelt zich af in het zuidelijk deel van Namibië. Van een laatste verkenning krijgen we binnenkort de resultaten. Daarna staat het programmaboekje online. De accomodaties zijn van goede kwaliteit en afwisselend: luxe lodges, gezellige pensions en avontuurlijke verblijven in de woestijn.
De verzorging is volgens programma en alle diensten van chauffeur, gids en fotograaf zijn inbegrepen alsmede een voor -en nabespreking.


DETAILS FOTOreis namibie
 

Reisduur: 15 dagen
Data: april-mei 2019
Deelnemers: max. 8 min. 6
Prijs:  n.n.b.
1 pers.kamer toeslag n.n.b.

Vertrekgarantie: 6 personen

Inbegrepen: Vliegreis Amsterdam-Windhoek vv
1 x logies en ontbijt o.b.v. 2 pers.kamer in Windhoek bij aankomst.  12 dagen in lodges en pensions op basis van logies ontbijt of volpension e.e.a. volgens programma.  Alle transfers en vervoer ter plaatste. Privé excursies naar Sossusvlei, Kolmanskop en Quiver Forest met eigen gids, chauffeur en fotografische begeleiding. Kalahari privé excursie. Entreegelden parken, raamplaats in de 4x4 safari-jeeps. Introductiebijeenkomst, nabespreking.

Niet inbegrepen: Consumpties en uitgaven van persoonlijke aard. Fooien en Permits.
Extra excursie: bosjesmannen in Kalahariwoestijn.
Verplichte reis -en annuleringsverzekering, noodzakelijke inentingen. Het gebied is in principe malariavrij.

 

PROGRAMMA

Je kunt hier binnenkort het dag tot dag programma downloaden.

LOCATIE

kaartzw.jpg

Voor dit Foto Avontuur kun je nu voorinschrijven. Zodra alle gegevens bekend zijn kun je dan beslissen of je defintief mee wilt.