In één dag op weg met Lightroom

Alle modules komen aan bod


 
 
Lr2.jpg

Lightroom is het ideale programma als je je eigen workflow van opname tot eindproduct snel en efficiënt onder controle wilt hebben. Vooral wanneer je met RAW bestanden werkt zul je de vele mogelijkheden van Lightroom snel leren waarderen.

In deze dagcursus leer je de belangrijkste eigenschappen en mogelijkheden van alle ingebouwde modules: Bibliotheek, Ontwikkelen, Printen, Web, Boek, Presentatie en Kaart.

Camera RAW-bestanden kun je beschouwen als je fotonegatief. Je kunt op elk moment een stap teruggaan en het bestand opnieuw verwerken om de gewenste resultaten te bereiken. Met Lightroom worden je wijzigingen niet opgeslagen in het oorspronkelijke RAW-bestand, maar wordt de laatste instelling opgeslagen waarmee je het bestand hebt verwerkt. Zo kun je meerdere versies van je RAW-bestand creëren.

Adobe Lightroom stelt je in staat nog makkelijker je RAW bestanden de beheren en te verwerken. Alles in een overzichtelijke workflow. Aan de hand van foto's van diverse opnamesituaties ga je de mogelijkheden van Lightroom zelf ontdekken. Alle belangrijke tools en werkmethodes worden uitgelegd en geoefend. Enige ervaring met fotobewerking is handig, maar niet noodzakelijk. Je werkt met je eigen laptop en je dient de laatste versie van Lightroom geïnstalleerd te hebben. Heb je geen laptop? Reserveer er een bij ons.

Geen tijd voor een hele dag? De workshop is ook in een E-cursus uitvoering. In je eigen tempo en plaats voor computer of tablet. Kijk hier voor meer informatie over de E-cursus.

 

 

DETAILS LIGHTROOM

dagworkshop
niveau: beginner/gevorderd
aantal bijeenkomsten: 1


data: zaterdag 2 mei 2015
tijd: 10.00 u - 15.00 u.
plaats: Schagen
locatie: De Nieuwe Nes

deelnemers: max. 10
prijs: € 59
inbegrepen: reader, QRC-card, oefenfoto's, koffie/thee en lunch