Masterclass Straatfotografie

Een nieuwe manier van kijken  


 
 

Straatfotografie is een van de oudste vormen van fotografie. Het is dè manier om de wereld om je heen vast te leggen en te laten zien wat jij er uit hebt gekozen. Wat je verwonderd en wat je tegen staat. Het is een verslag van je ontdekkingen. Straatfotografie is zoveel meer dan foto's op straat maken. Dat willen we je leren tijdens deze masterclass. De masterclass is een actieve en intensieve workshop die je niet alleen nieuwe technieken leert hoe de beste straatfoto's te maken maar je vooral inzicht geeft hoe je te werk moet gaan met jouw doelen en verwachtingen.

VOOR WIE

De masterclass straatfotografie is voor iedereen geschikt die affiniteit heeft met straatfotografie, daar al mee bezig is maar nog niet het gewenste resultaat in behaald. Maar ook als je het medium straatfotografie wil ontdekken is dit een prima opstap. Je hebt een digitale camera bezit die je handmatig kunt instellen en verder ben je op de hoogte van de basistechnieken van fotografie zoals diafragma, sluitertijd en lichtmeten.

Inhoud workshop

In deze masterclass leren we je op de eerste plaats de verschillende werkmethoden die je kunt toepassen bij straatfotografie. Hoe maak je een plan, welke benadering kies je en welke technische vaardigheden komen daar bij kijken.

 

kijken in zwart-wit. Hoe gedragen de kleurtinten, de structuur en detaillering van een onderwerp zich in grijstinten. In de les leer je de technieken hoe je dat moet doen. Het zone systeem waarbij alle tinten in 10 klassen worden ondergebracht leert je hoe belangrijk het is om bij de belichting van je foto secuur te werk te gaan.

Je kunt dat vervolgens oefenen tijdens de praktijk op locatie waar je diverse onderwerpen gaat fotograferen met als doel daar een serie zwart-wit foto's van te presenteren.

De nabewerking van je foto's in de digitale donkere kamer is een belangrijke stap in het proces. Je leert buiten Photoshop en Lightroom, hoe je met speciale software de juiste toonwaarden creëert, je foto's de 'filmlook' geeft en eventueel een kleurtoning toepast. 

De laatste stap is je zwart-wit foto gereed te maken voor publicatie op een website of voor print. Bij het printen van zwart-wit maken we in tegenstelling tot wat gebruikelijk is, geen gebruik van kleur. Wij werken met een fotolab samen dat de zwart-wit foto's op de authentieke wijze, dus met het oude procédé afdrukt.

De Masterclass telt 4 lessen waarbij alle genoemde aspecten aan bod komen.
Na afloop van de masterclass ben je in staat perfecte zwart-wit foto's te maken en te presenteren.


DETAILS masterclass zwartwit

soort: masterclass
frequentie: zie data
niveau: alle niveaus
deelnemers: max. 8
aantal bijeenkomsten: 4
data en plaats: zie overzicht
tijd: zo. 10.00 u -15.00 u;  do.19.30 u. - 21.30 u
cursusprijs: € 175


inbegrepen: reader, hand-outs, professionele begeleiding, excursie op locatie, koffie/thee tijdens bijeenkomsten. Drie exclusieve zwart-wit prints in de maat 25 x 38cm

 

MOGELIJKHEDEN

SCHAGEN
do. 5 en 12 juli; zo. 15 juli; do. 20 sept. 


De cursus is vol, meld je aan voor de wachtlijst