Alles wat je nog moet weten

De reis naar Schotland vergt enige voorbereiding. Lees de informatie goed door en als je vragen hebt, neem dan contact op. Vergeet ook niet de vragen te beantwoorden. Ze zijn voor ons belangrijk voor de verdere voorbereiding. Specifieke informatie kun je downloaden bij het betreffende item. De reis is samengesteld en wordt uitgevoerd door Welmanstudio. Reisleider voor deze reis is Rien Welman. Deze korte reis heeft geen kennismakingsbijeenkomst en ook geen aparte nabespreking. Je krijgt op locatie de noodzakelijke informatie.

 
 
schotlandinfo3.jpg

algemene info

Paspoort ID: voor Schotland heb je een geldig Paspoort of ID nodig.

Verzekering: voor deze reis is een reis -en annuleringsverzekering verplicht. Neem ook je Ziektekostenverzekeringskaart, EHIC mee.

Geldzaken: in Schotland kun je overal geld pinnen en met je Pinpas of Creditcard betalen. De koers is op dit moment € 1,12 voor een GBP. Let erop dat je Schotse ponden (de briefjes) niet in Engeland kunt gebruiken. Geld pinnen kun je op de luchthaven of onderweg.

Lunches en diners zijn niet inbegrepen evenals de brandstofkosten. De maaltijden reken je zelf af(je kunt a la carte bestellen). De benzinekosten worden hoofdelijk omgeslagen.

Medicijnen: Gebruik je medicijnen, neem dan voldoende mee. Vraag eventueel een medicijnpaspoort bij je apotheek en zorg dat je dossier makkelijk opvraagbaar is.

 
schotlandinfo5.jpg

telefoonnummers

Zet de volgende nummers in je smartphone en laat ze bij de thuisblijvers achter. Het voorkomt onnodige vertraging in geval van problemen.

Welmanstudio (kantoor)                    + 31 224 216 939
Reisleiding (Rien Welman)                  + 31 6 4112 6548
Zonvaart Reizen (alleen betalingen)   + 31 88 066 08 88

Hotel Ballachulish      + 44 1764651842
KLM                                                   + 31 20 4747 747

Voor actuele vluchtinformatie kun je de Schiphol App downloaden

 
schotlandinfo4.jpg

Vliegreis

Vluchtgegevens: de gegevens voor je vluchten zijn:

KL1473  11-10 Amsterdam - Glasgow 09.30 – 10.00 uur

KL1478  15-10 Glasgow - Amsterdam 16.55 – 19.30 uur

Bagage: je ticket is op basis van 1 stuks handbagage van 12 kg en 1 tas. Ruimbagage is niet inbegrepen en zul je apart moeten bijboeken. Helaas is dat naar ons toe niet duidelijk gecommuniceerd en dus ook naar jullie niet op de boekingsbevestiging. We hebben geprobeerd daar een oplossing voor te vinden maar dat is niet eenvoudig. We moeten eerst van je weten of je voldoende hebt aan een koffertje handbagage (12kg) plus een tas. Graag onderaan de pagina bij de vragen invullen.

We kunnen de statieven allemaal verzamelen in één of twee tassen. Dat scheelt al heel veel. Als je bagage wilt bijboeken dan proberen we korting te regelen bij Zonvaart. Laat dus snel weten wat je wilt, dan kunnen we actie nemen. Uit eigen ervaring weet ik dat je voor een paar dagen aan 12 kg voldoende hebt: je wandelschoenen aantrekken, je outdoorjas ook en alle zakken vullen enz. 

Inchecken: je kunt online met je ticketgegevens inchecken. Neem je instapkaart geprint of op je smartphone mee.

Verzamelen: Wij verzamelen om 07:00 uur op Schiphol bij deur Departures 2 binnen (zie pijl op kaartje). Kom je later, even bellen, je checkt dan zelf in en we zien je bij de gate.

Wil je nog wat kopen na de douane, download dan de kortingsvoucher uit je e-mail.

 
hotelschot.jpg

Accomodatie

Voor deze reis hebben we voor één accommodatie gekozen die centraal is gelegen. De verzorging is op basis van logies en ontbijt. Alle overige maaltijden en consumpties zijn voor eigen rekening. We zullen proberen een groepsmenu te boeken. Je zult nog even moeten aangeven of je vlees, vis of vegetariër bent. Geef dat zo spoedig mogelijk door via de knop vragen onderaan de pagina.
Het hotel waar je verblijft is: Isle of Glencoe Hotel & Leisure Centre
Je verblijft in een twee-pers. kamer tenzij je een 1-pers.kamer hebt geboekt. Je kiest ter plaatse zelf met wie je de kamer deelt.
Je kunt een rekening openen voor je kamer waar je de gebruikte consumpties op zet. Aan het eind van het verblijf reken je dan het totaal af.

 
schotlandinfo7.jpg

Uitrusting

Voor deze reis is het belangrijk dat je met de juiste uitrusting op pad gaat. Dat geldt voor je camera uitrusting maar zeker ook voor je eigen persoonlijke uitrusting. Download de overzichten via onderstaande knoppen en als je nog vragen hebt, stuur dan een e-mail.

 
schotlandinfo8.jpg

BELANGRIJKE VRAGEN

Vul op het formulier dat je kunt openen via de knop de gestelde vragen over bagage en eten in en stuur meteen op.