Als je wilt starten met filmen met je fotocamera


FB001.png
FB 002.png

In de eerste workshop uit de serie videoworkshops gaan we kijken welke mogelijkheden er zijn voor het filmen met je reflex of systeemcamera. Er zijn nogal wat misverstanden welke camera geschikt is en welke niet. In principe kun je met elke camera tegenwoordig video opnames maken. Maar de perfecte kwaliteit van HD video is niet met elke camera mogelijk. We kijken welke instellingen je camera heeft om video opnames te maken en gaan dieper in op de verschillende instellingen voor jouw camera. Je leert de terminologie van video en in het bijzonder met je fotocamera.

In de workshop kijken we naar FPS (frames per seconde), we bekijken de witbalans opties bij video en het allerbelangrijkste: de combinatie iso, sluitertijd en diafragma. Je zult zien dat deze instellingen cruciaal zijn voor het slagen van je videoprojecten en heel anders gebruikt zullen worden dan bij het fotograferen van stilstaande beelden.

Verder kijken we naar het gebruik van verschillende objectieven voor het maken van opnames en zullen er achter komen dat autofocus zoals je dat in het fotograferen gebruikt bij het maken van video niet zal werken. In en uit zoomen met je objectief is bij het opnemen van video een grote uitdaging.

Je maakt ook kennis met enkele handige en soms noodzakelijke accessoires. Daarnaast besteden we alvast aandacht aan software voor de montage van je video's.

Een korte vooruitblik op de overige workshops completeert deze eerste workshop. Een workshop waarin je in elk geval gedegen informatie krijgt van wat er allemaal komt kijken bij het maken van video’s. 

Voor deelname dien je te beschikken over een reflexcamera of systeemcamera. Als je twijfelt neem dan contact met ons op. De groepsgrootte is beperkt tot 8 deelnemers.

Je leert tijdens de workshops en in de praktijk van onze professionele en enthousiaste docenten: didactisch en vaktechnisch gediplomeerd.  Duidelijke en heldere presentaties worden afgewisseld met oefeningen. Daarnaast heb je toegang tot de speciale website van de serie workshops waar je extra informatie kunt bekijken in de vorm van videoinstructies of materiaal kunt downloaden. 

 

Info Video Basis

workshop
1 bijeenkomst
do. 11 december 2014
Schagen
19.30 u -22.00 u.
deelnemers: max. 8
prijs: € 35
inbegrepen: reader, koffie/thee