Zeehond op de Foto

Bereid je voor op je workshop


 
 

Beste cursist,

Je kunt hier voor je aanstaande workshop de noodzakelijke informatie vinden. Lees een en ander goed door zodat je goed voorbereid bent en aarzel niet als je een vraag hebt.

Locatie en tijden

De excursie vertrekt vanuit de haven van Den Oever. Verzamelpunt is de parkeerplaats op de Oostkade. Een kaart hoe de locatie te bereiken kun je bekijken via de knop LOCATIE onder aan de pagina.
Wanneer je via de A7 komt, let dan goed op dat je de afslag naar Den Oever/Den Helder neemt. Dit is de laatste afslag vóór het begin van de Afsluitdijk.

Op de parkeerplaats wordt je door Suzanne of Rien opgewacht. Je krijgt daar je toegangskaart en leaflet met tips. Vanaf daar kun je naar de boot. Kom je later of weet je de locatie niet te vinden bel dan tijdig met 06 41 12 65 48

Dag: Dinsdag 9 augustus. Uiterste verzameltijd is 17.30u De boot vertrekt om 18.00u.

Kosten

Je krijgt geen verdere bevestiging meer. Je kunt betalen op de dag van de workshop Contant of met Creditcard of Bankpas. De kosten bedragen € 20 of € 15 als je lid bent van De Fotowerkgroep.


Kleding

Je gaat met een boot de zee op. Dat betekent dat de temperatuur en de wind in de regel anders zijn dan op het vasteland. Zorg dus dat je daar op gekleed bent. Ook de zon kan op het water snel voor verbranding zorgen. Neem dus je voorzorgsmaatregelen.

Op de boot

Je krijgt van het personeel uitleg over de route die we varen en ook over de zeehonden, vogels en het wad.
Aan boord kun je eenvoudige versnaperingen kopen.

Foto uitrusting

Je neemt natuurlijk mee wat je nodig denkt te hebben. In elk geval is dat een telelens met een zo groot mogelijk bereik. Maar ook korte lenzen komen van pas. Immers je kunt ook mooie landschappen fotograferen. Zorg voor voldoende accu’s en geheugen en neem als het regent een beschermhoes mee voor je camera. Een eenvoudige pedaalemmerzak kan goede diensten bewijzen. Vergeet ook je lenskap niet tegen de zon en en opspattend water. Een statief of eenbeen statief kan handig zijn. Maar zolang de boot vaart zorgen de trillingen van de motor ook weer voor beweging in je statief. 

Resultaten

Je mooiste foto’s kun je uploaden naar onze website via de tijdelijke link onder de knop. Beperk je aantal foto’s tot 3 en vergeet niet je naam in de bestandsnaam te vermelden. De foto’s mogen maximaal 2MB groot zijn, en alleen JPEG is toegestaan. De mooiste foto wordt beloond met een poster van 30 x 40cm.

 

Vragen

Wanneer je vragen hebt dan kun je een e-mail sturen.