Sportief

Vandaag was het  vroeg dag, want onze gamedrive van 6 uren stond op het programma. Het weer viel een beetje tegen en dan kan het in zo een jeep behoorlijk koud zijn. Maar we zouden ons wel opwarmen aan de beelden van de leeuwen en luipaarden die we gingen spotten. Nou, niet dus. Het leek wel of alle dieren op congres waren of zo.

Maar je hoort ons niet klagen want uiteindelijk hebben we toch mooie plaatjes van een buffel, een baviaan, verschillende vogels en we zagen ook dat olifanten prima kunnen klimmen.
Na de lunch hebben drie van ons zich toegelegd op de macrofotografie en de drie anderen zijn de bush ingetrokken op de fiets.

De fietsen zijn een avontuur op zich, je waant je soms op een of andere pretpark attractie. Maar de inspanning loont: plots komen we oog in oog te staan met een groep zebra’s , gnoes, hartebeest en giraffen.Het is toch wel bijzonder om op zo’n korte afstand van de dieren te staan zonder dat je in een jeep zit of zonder afsluiting tussen mens en dier.

 De oefening macrofotografie werd dan weer een beetje in de war gestuurd door het weer; regen en wind zijn namelijk niet de beste voorwaarden om details te fotograferen zodat ze ook mooi scherp zijn. Maar de resultaten mogen er toch wel wezen.

Marleen Dezillie