Het weer is het weer

Het weer is het weer, en soms heb je zo’n dag dat het grijs begint en er één opklaring is terwijl je zit te lunchen en daarna de rest van de dag regen. Nou zo’n dag was het gisteren. We hadden ons voorgenomen om in de buurt eens lekker te gaan stoeien met grijsfilters bij een idyllisch plekje aan een riviertje.

Aan romantiek was ook gedacht: een uitgebreide picknick met allerlei lekkers zou onze Ranger William voor ons klaar zetten. De lucht was inmiddels qua helderheid wat meer opgeschoven naar donkergrijs. Zeg maar grijsfilter ND4. Maar spullen klaar gezet en eerst maar lunchen voordat we aan het werk zouden gaan. William was druk met opzetten van het hele tafereel en intussen werd uitgelegd hoe we straks te werk zouden gaan.

Tegen het einde van de lunch had de lucht een ND8 filter ervoor geschoven. Maar William, hij kende het hier immers als geen ander, verzekerde dat het droog zou blijven. Ik had daar toch een andere mening over en verzekerde Marleen dat het binnen 20 minuten zou regenen en niet weinig ook. 
Het werden uiteindelijk 15 minuten. We hadden net 1 of 2 opnamen kunnen maken. Camera’s snel opbergen, poncho’s aan en in de stromende regen terug naar onze huizen. Daar heeft het de rest van de dag doorgeregend. Daarom niet veel opnames gemaakt die dag. Maar we hebben een leuke olifanten verzameling voor je.
Morgen naar de Township met dans, markt, weeshuis en vooral veel kleurrijke mensen.

 

OLIFANTEN