Mooi geweest

'Het is mooi geweest', lijkt de zebra op de foto te zeggen. 'Wij gaan naar huis. Ik weet niet of jullie nog lang in die jeep naar ons willen blijven kijken. Maar wij zijn er een beetje klaar mee. Zoveel foto’s zijn er nog nooit van ons gemaakt in de vroege ochtend. Toch al niet zoveel geslapen met dat noodweer.'

En even later vervolgden de zebra’s weer hun weg. Het waren de laatste en ook eigenlijk de enige dieren die we op onze laatste gamedrive hebben gezien. Wel was de natuur heerlijk opgefrist na al die regen. En met een laatste blik op de zebra’s en lekkere koffie in de ochtendzon kwam een einde aan dit Foto Avontuur. Een Avontuur met verschillende aparte avonturen. Nog nooit hadden we een Foto Avontuur met zoveel plotselinge aanpassingen en  verrassingen.

Vanmiddag na aankomst in Johannesburg splitsen we ons op: een aantal reizen nog verder naar Kaapstad, anderen vliegen dezelfde avond nog terug naar Amsterdam. En ik? Ik ga na al die jaren dat ik al in Zuid-Afrika kom eindelijk eens op pad in Soweto. Even afkicken van 12 intensieve dagen, even relativeren en wellicht weer nieuwe vrienden maken. Maar in elk geval even zelf struinen met de camera. Je leest er vast nog wel eens over op Fotopraat.
Bedankt voor het lezen van dit blog, het werd soms met enige vertraging gepubliceerd en tot ziens op weer een ander avontuur.

Binnenkort kom ik nog even terug in een nieuwsbrief met onze kerstactie voor dit jaar: Lego-Duplo voor twee scholen in een sloppenwijk in Vaalwater en Johannesburg.

Rien Welman