Vervoer

Dit jaar maar eens met de KLM heen en weer vliegen naar Johannesburg. Na een vluchtje naar Parijs met een oude Fokker steeds maar met andere maatschappijen gevlogen. De laatste jaren op de route naar Zuid Afrika vooral met de Arabische vogels. Goedkoop en uitstekende service. Maar het is wel een gedoe, je bent langer onderweg en je wordt midden in de nacht op een luxe luchthaven in de woestijn uitgeladen waar je vervolgens minsten 4 uur moet wachten om verder te kunnen. Shoppen is er niet bij want de prijzen zijn berekend op Arabische oliesjeiks.
Vorig jaar met Lufthansa. Dat was wel leuk met de grote Airbus A 380, maar echt comfortabel was dat ook weer niet. Zeker als je kilometers moet lopen in Frankfurt met je zware fotorugzak. Maar ik heb nu een mooie rolkoffer aangeschaft dus dat gebeurt niet weer.
Woensdag dus met de KLM. Kijken of dat bevalt. In elk geval lekkere koffie. Toch? Overdag vliegen en ’s-avonds een overnachting in Johannesburg. Kunnen we de volgende dag fris en fruitig met het busje naar onze lodge.
Dit jaar bezoeken we ook weer het weeshuis waar we steeds wat speelgoed meenemen en waar we vorig jaar onze kerstaktie aan gedoneerd hebben. Zoals je ziet  exporteren we een grote hoeveelheid automobielen. We houden je op de hoogte.