't Is wat

Had ik het een paar dagen geleden over ons vervoer. Nou wij zijn aangekomen in Johannesburg. Fijne vlucht met de KLM . Het was alweer een tijd geleden dat we met hen gevlogen hadden. Een mooie Boeing 777 met veel ruimte voor onze fotospullen en vooral,onze benen. Goede verzorging. Alleen jammer dat de twee Belgische deelnemers de vlucht op het laatste moment gemist hebben.
Het was erg mistig, dat hadden we op weg naar Schiphol al gemerkt en er waren ook wel wat vertragingen maar dat het voor hun zo uit de hand zou lopen was toch wel vervelend. De vlucht vanuit Brussel stond nog aan de grond toen wij al door de veiligheidscontroles bij de gate gingen. Uiteindelijk zijn de onfortuinlijke Belgen geland en vertrokken wij 10 minuten later. Geen tijd dus om over te stappen.
Tja, dan moeten we gaan nadenken en schakelen hoe we dat probleem gaan aanpakken. Naar Zuid-Afrika vertrekt immers niet elk half uur een trein.
Gelukkig is Suzanne dan weer op haar post om de dames gerust te stellen en te kijken hoe we een en ander oplossen.
Wij hebben nog een nacht in Johannesburg voor we de Bush intrekken en kunnen we toch allemaal samen daar naartoe vertrekken. Maar het lot besliste anders: Ann en Marleen werden vanuit Amsterdam eerst naar München gevlogen en vervolgens van München naar Johannesburg met een nachtvlucht. Ook hier weer een uur vertraging bij aankomst en: de koffers stonden nog in Amsterdam! Dus onderweg maar even winkelen voor wat kleding en toiletspullen. Vanochtend het bericht gekregen dat de koffers in Johannesburg zijn aangekomen, maar ja wanneer ze dan hier in de middle of nergens zijn… misschien per olifant. In de tussentijd lenen we alles aan de onfortuinlijken uit: zaklampen, opladers, cardreaders enz.
Om 06:00 u in elk geval lekker op pad geweest met onze eerste game-drive: lekker relaxed. Beetje sfeer proeven, oefenen, een paar giraffen en wat gnoes om er in te komen. Resultaten bekijken en techniek aanpassen. Vanmiddag laat gaan we de Big Five zoeken. Je hoort hoe dat is verlopen.