Lost en found

Het avontuur is volop bezig echter niet alleen op het gebied van fotograferen. Even voor de update: een vermiste koffer is terug gevonden en op de lodge aangekomen. De andere koffer is wel gelokaliseerd ergens in Zuid-Afrika maar heeft zijn weg naar onze lodge nog niet gevonden. Wordt vervolgd.

Grote paniek gisterenavond: portemonnaie van een van onze gasten kwijt. Maar ik zeg altijd: het is niet kwijt, maar je kunt het even niet vinden. Maar goed het zal je overkomen. Alles erin: geld creditcards en paspoort. Tja, dan is het even stressen. Gestolen kon ie niet zijn, want die dat doet hier wordt zonder pardon aan de andere kant van het hek neergezet waar de leeuwen hun domein hebben. Dus dan maar kamer binnenstebuiten keren en her en der met een lampje kijken. Geen resultaat vooralsnog. Vanochtend de route van gisteren nog eens nagelopen en -gereden en ter plaatse gezocht maar nog steeds geen resultaat. Waarschijnlijk liep er nu een rijke olifant met creditcards en een NL paspoort ergens op de savanne. En zie dat dan maar weer eens te vinden en terug te krijgen van zo’n beest. Totdat halverwege de ochtend de verlossende mededeling kwam dat de portemonnaie gevonden was, ergens op een niet onderzochte plek in de safari jeep. Iedereen weer gerustgesteld. De dames van onze groep waren inmiddels vertrokken naar de cheeta’s. Het programma kon op dat punt niet meer aangepast worden. Maar ik heb ze met een gerust hart laten vertrekken met Frans, een beer van een vent en met Sylvia. Sylvia is een aantal jaren geleden al met ons mee geweest en die heeft toen zelfs de cheeta’s geaaid. Dus dat zal wel loslopen. Als ik dit schrijf is het inmiddels 15:30 u en ze zouden om 14:00 u terug zijn. Of het aaien is uit de hand gelopen of de dames hebben dolle pret met Frans. We horen het straks.
Hebben jullie, naast al die onverwachte gebeurtenissen ook nog beestjes gezien, zul je denken. Jazeker. In de ochtend met Ranger William op pad en een beetje oefenen op het kleine wild in de omgeving. Koffie aan de waterkant en na het ontbijt de eerste bemoedigende resultaten bekijken en bespreken  En dat viel niet tegen.
Een lesje Lightroom leverde ook interessante nieuwigheidjes op die meteen op het gemaakte werk kon worden toegepast. 

Gisterenmiddag met mooi laat licht zijn we op safari gegaan en hebben meteen kennisgemaakt met wel 12 neushoorns en een stuk of 6 olifanten. Als toetje wat jakhalzen, zebra’s en andere wildsoorten. Sommigen daarvan hebben wij ‚s-avonds op ons bord terug gezien. Kortom een enerverende dag gisteren met veel mooi fotowerk dat wij vanavond samen met de cheeta foto’s gaan bekijken. Morgen is het zondag en gaan we rustig starten met een wandeling vanuit onze locatie en dan in de middag weer de Big Five opzoeken oftewel de Big Three want de eerste twee kunnen we schrappen. In de avond hebben we tot besluit van hopelijk een dag zonder zorgen, de traditionele Braai: barbecue op zijn Zuid-Afrikaans.