Poezen aaien

Cheeta van Ann Jacobs

Cheeta van Ann Jacobs

Dit keer een gastschrijfster voor het blog, voor de afwisseling en ook omdat ik er zelf niet bij was.

Na wat overleg zijn wij, de dames van dit olijke gezelschap, gisterenochtend vertrokken naar de “De Wildt Shingwedzi Cheetah & Wildlife Ranch”.
Het is natuurlijk leuker als je alle dieren in het wild kan spotten en mooi op de plaat kan zetten maar soms moet je een compromis sluiten.
Cheetah’s en de wilde Afrikaanse hond zijn relatief moeilijk te vinden en dan is zo een ranch, waar ze ook aan wildbescherming doen, een goed alternatief. Je krijgt er heel wat uitleg over de dieren die ze er hebben en je komt vrij dicht met de dieren in contact.

We krijgen eerst de kans om de cheetah’s te aaien wat gelukkig goed afliep zodat we nog al onze vingers hadden om onze fototoestellen te bedienen. En dat was ook nodig want die beesten rennen behoorlijk over en weer. En we willen toch wel met een goed resultaat thuiskomen want anders is Rien niet gelukkig (en wij ook niet).
Ook de wilde honden zijn een behoorlijke fotografische uitdaging maar het lukte wel bij iedereen om mooie beelden te maken.
Wat hebben we verder nog gezien: de caracal, de civetkat, de wilde Afrikaanse kat en een aantal gieren die na kwetsuren werden opgevangen.

Na een lichte lunch reden we terug naar Kololo , wat iets vlotter verliep dan op de heenweg (Frans was namelijk een beetje de weg kwijt). En zoals het een groepje dames betaamd stoppen we onderweg nog even om te shoppen.
Daar aangekomen was er goed nieuws: portefeuille teruggevonden en de verloren koffer had ook zijn weg richting Vaalwater gevonden. Iedereen blij dus, Rien niet in het minste!

Het plan was om na het avondmaal nog wat sterrenfotografie te doen maar daar dacht de maan anders over. Die staat namelijk zo hard te schijnen dat er teveel licht is om sterren behoorlijk op de foto te krijgen. Maar uitstel is geen afstel.
En zo was de dag alweer goed gevuld en kruipen we moe maar voldaan in onze comfortabele bedden, want het moet gezegd, de accommodatie is hier prima in orde.

Ann Jacobs